In Heerlen wordt deze actie verzorgd door de Klimaatcoalitie Parkstad. Voor de coalitie is dit al de derde actie bij het ABP. Lotte Keularts, lid van de Klimaatcoalitie Parkstad, zegt:

“Deze actie sluit aan bij onze eisen voor Parkstad. Pensioengeld hoort niet thuis in aardolie, aardgas en steenkool, maar moet juist bijdrage aan een duurzame toekomst. Daarnaast staan wij voor een sociale en rechtvaardige transitie. Dit houdt in dat de werknemers in fossiele industrieën beschermd en ondersteund dienen te worden. Hier blijven wij als coalitie op hameren, omdat dit in onze regio bij het sluiten van de mijnen niet goed is gegaan”

Vanuit de jongeren is het initiatief Aandeelhouders voor de Toekomst opgezet door verschillende jongerenorganisaties die pleiten voor een fossielvrij ABP. Initiatiefnemer Nikki Trip zegt: “Het pensioengeld van het onderwijs, een sector die werkt aan onze toekomst, gaat naar bedrijven die ons een duurzame toekomst ontnemen. Dit kunnen wij niet laten gebeuren. Daarom gaan ook wij de straat op 25 juni.” Docent Nederlands Frank van Schaik sluit zich namens Teachers for Climate bij haar aan: “We leren onze leerlingen dat ze aan anderen en aan de toekomst moeten denken. Hoe leg ik hun uit dat mijn ABP-pensioengeld precies het tegenovergestelde doet?”

De oproep voor een fossielvrij ABP wordt gesteund door NGO’s als Urgenda, Milieudefensie, Greenpeace, de Eerlijke Pensioenwijzer, Oxfam Novib en Fair Finance International. Ook jongerenorganisaties als de Jonge Klimaatbeweging, Studenten voor Morgen, Fridays for Future en de LSVb sluiten zich aan.

 

Meer informatie en aanmelden op onderstaande website:

https://gofossilfree.org/nl/duurt-te-lang/