Nieuws

GroenLinks schenkt fruitbomen aan Elisabeth Stift

Vandaag heeft de gemeenteraadsfractie van GroenLinks een viertal fruitbomen aan Stichting Woonzorg Elisabeth Stift gedoneerd. Het voormalig kloosterpand is inmiddels bijna getransformeerd tot een kleinschalig woonzorgcomplex. Een van de etages (8 woonunits) zal nog deze maand bewoond worden. De volgende etage (8 woonunits) komt waarschijnlijk eind maart gereed en de laatste etage volgt voor de zomer. De aankoop van het voormalig klooster en transformatie tot het kleinschalig woonzorg-complex werd mogelijk gemaakt dankzij financiële steun en subsidie van Gemeente Kerkrade, Provincie Limburg en IBA.  De exploitatie is in handen van de 'Stichting Woonzorg Elisabeth Stift', hetgeen een vrijwilligersorganisatie is. Wanneer professionele hulp op het terrein van zorg geboden moet worden, dan wordt Meander ingeschakeld. Hiertoe zijn afspraken in een convenant met Meander Zorggroep vastgelegd.  Inmiddels is ook het terrein rondom het gebouw onder handen genomen en is er een heuse fruitboomgaard gecreëerd.

 
Lees verder

GroenLinks: provincie moet Avantislijn prioriteit geven

GroenLinks wil dat de provincie Limburg prioriteit geeft aan de Avantislijn, de beoogde regionale treinverbinding tussen Heerlen en Aken. Deze week stelde gedeputeerde Van der Broeck in de Limburgse kranten dat de voorziene investeringen op een laag pitje 

blijven staan. GroenLinks wil meer ambitie zien van de provincie Limburg en heeft schriftelijke vragen gesteld.

Lees verder

Extra informele informatiebijeenkomst gemeente-stadion-BVO

Het college heeft gisteren een uitnodiging te deur uitgedaan voor een extra informele informatiebijeenkomst over het dossier gemeente-stadion-BVO. Aanleiding is het heftige debat in de raadscommissie van een tweetal weken geleden en vele schriftelijke vragen die diverse fracties sindsdien hebben ingediend. De bijeenkomst vindt plaats op maandag 7 juli 2014 om 19.00 uur.

Lees verder

Vragen en antwoorden over GroenLinks in Kerkrade

Twijfelt u nog op welke partij u moet gaan stemmen? Of is het niet helemaal duidelijk waar GroenLinks in Kerkrade voor staat? Wij komen op de laatste dag voor de verkiezingen nog met een aantal vragen en antwoorden om u duidelijkheid te geven over een beperkt aantal onderwerpen.

Lees verder

Vragen GroenLinks over uitstel Avantislijn

Vandaag heeft de fractie van GroenLinks in de Kerkraadse gemeenteraad schriftelijke vragen ingediend over het mogelijke uitstel van de Avantislijn. Eerder deze week berichtten de Limburgse media dat er naar alle waarschijnlijkheid geen trein vóór 2020 zal rijden op de Avantislijn. Dit zou een lightrailverbinding worden die Heerlen via Kerkrade en Avantis met Aken verbindt. GroenLinks is altijd voorstander geweest van deze investeringen in het grensoverschrijdende treinverkeer. Via formele weg is er echter geen enkele informatie gekomen over enige vertraging in dit project.

Lees verder