Nieuws

Kandidatenlijst gereed

Lijsttrekker

De ALV van GroenLinks Parkstad heeft op 30 november de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Kerkrade goedgekeurd. 

Lees verder

GroenLinks schenkt fruitbomen aan Elisabeth Stift

Vandaag heeft de gemeenteraadsfractie van GroenLinks een viertal fruitbomen aan Stichting Woonzorg Elisabeth Stift gedoneerd. Het voormalig kloosterpand is inmiddels bijna getransformeerd tot een kleinschalig woonzorgcomplex. Een van de etages (8 woonunits) zal nog deze maand bewoond worden. De volgende etage (8 woonunits) komt waarschijnlijk eind maart gereed en de laatste etage volgt voor de zomer. De aankoop van het voormalig klooster en transformatie tot het kleinschalig woonzorg-complex werd mogelijk gemaakt dankzij financiële steun en subsidie van Gemeente Kerkrade, Provincie Limburg en IBA.  De exploitatie is in handen van de 'Stichting Woonzorg Elisabeth Stift', hetgeen een vrijwilligersorganisatie is. Wanneer professionele hulp op het terrein van zorg geboden moet worden, dan wordt Meander ingeschakeld. Hiertoe zijn afspraken in een convenant met Meander Zorggroep vastgelegd.  Inmiddels is ook het terrein rondom het gebouw onder handen genomen en is er een heuse fruitboomgaard gecreëerd.

 
Lees verder

GroenLinks: provincie moet Avantislijn prioriteit geven

GroenLinks wil dat de provincie Limburg prioriteit geeft aan de Avantislijn, de beoogde regionale treinverbinding tussen Heerlen en Aken. Deze week stelde gedeputeerde Van der Broeck in de Limburgse kranten dat de voorziene investeringen op een laag pitje 

blijven staan. GroenLinks wil meer ambitie zien van de provincie Limburg en heeft schriftelijke vragen gesteld.

Lees verder